Srbija i Balkan

Višković: Ambasada SAD protiv svesti naroda bori se neistinama i zapadnom propagandom

Razumem napore službenika Ambasade SAD u BiH, jer imaju složen zadatak da se lažima bore protiv činjenica i svesti naroda koji je i više nego sposoban da razume šta je stvarno stanje, a šta medijski spinovi i zapadni sistem propagande, poručio je premijer Srpske
Višković: Ambasada SAD protiv svesti naroda bori se neistinama i zapadnom propagandom© ATA images

Ponovno oglašavanje Ambasade SAD u BiH na mreži Iks je dodatna potvrda onoga o čemu već govorimo, a to je konstantno medijsko spinovanje i urušavanje ugleda nosilaca vlasti u Republici Srpskoj, izjavio je premijer Srpske Radovan Višković.

Višković je naglasio da se "postavlja pitanje koja je to uloga jedne ambasade u nekoj zemlji, pa makar to bila i BiH, a odgovor je i više nego jasan – sve suprotno od onoga što čini ambasada SAD u BiH".

"Zaista ovakvi medijski spinovi pomenute ambasade nisu ništa drugo već nasilan pokušaj kreiranja loše slike u javnosti koja se odnosi na finansijsku stabilnost Srpske i njeno političko rukovodstvo. U potpunosti razumem napore službenika Ambasade SAD u BiH, jer imaju složen zadatak da se lažima bore protiv činjenica i svesti naroda koji je i više nego sposoban da razume šta je stvarno stanje, a šta medijski spinovi i zapadni sistem propagande zasnovan na lažima. Nije im lako, ni u profesionalnom, ni u moralnom smislu", poručio je Višković.

Višković je istakao da je "važno napomenuti da sve pomenute pojedinosti koje su javno iznošene u javnosti od strane rukovodstva Srpske, a tiču se finansijske stabilnosti Srpske javno su dostupne i nalaze se na sajtovima Vlade Srpske i Narodne skupštine Srpske, te su dostupne, transparentne i proverljive".

"Takođe, pokušaji blokade finansijskih tokova od strane SAD nisu ništa drugo već gruba demonstracija sile u vidu određenog monopola na finansijskom tržištu, što se u krajnjem slučaju reflektuje i dovodi do ugrožavanja osnovnih ljudskih prava", poručio je Višković.

Podsetimo, Američka ambasada u BiH uputila je novu kritiku vlastima u Republici Srpskoj, i ponovo se zapitali "gde je novac koji Srpska pozajmljuje."

image