Srbija i Balkan

Dodik reagovao na optužbe američke ambasade: BiH "gori" zbog blokade SDA, a Marfiju se ja priviđam

Ako ikako možeš, prođi me se, poručio je Dodik američkom ambasadoru u BiH
Dodik reagovao na optužbe američke ambasade: BiH "gori" zbog blokade SDA, a Marfiju se ja priviđam© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom optužbi američke ambasade u Sarajevu da je blokirao Reformsku agendu za BiH rekao da ne vidi nikakvu logiku da se američki ambasador u BiH Majkl Marfi bavi evropskim integracijama BiH i Planom rasta.

"Ili se EU preselila na američki kontinent ili su SAD danas postale članica EU? Ako se to nije desilo, ne vidim nikakvu logiku da se Marfi bavi evropskim integracijama BiH i Planom rasta", naveo je Dodik u objavi na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da ili Marfi nema televizor, ne čita novine i nema pristup internetu, ili je toliko postao opsednut njime da ga vidi i tamo gde ga nema.

"Federacija "gori" zbog blokade koju je učinila SDA, a Marfiju se ja priviđam. Ako ikako možeš, prođi me se", poručio je Dodik.

Američka ambasada u Sarajevu je optužila predsednika Republike Srpske da je blokirao Reformsku agendu za BiH i time doveo do njenog neuspeha.

image