Srbija i Balkan

Vučević demantuje Veliku Britaniju: Srbija sigurnija od većine evropskih država

Nemamo nikakve pokazatelje da je Srbija ugrožena po pitanju ekstremizma i terorizma, napomenuo je predsednik Vlade Srbije
Vučević demantuje Veliku Britaniju: Srbija sigurnija od većine evropskih država© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je Srbija bezbedna država i da svi organi prate šta se dešava kako kod nas tako i u regionu i svetu.

"Rekao bih da smo mi sigurniji od većine evropskih država. Niko ne može da isključi mogućnost da neće biti pokušaja ugrožavanja bezbednosti, ali sam siguran da naši organi brižljivo prate sve što se dešava", rekao je Vučević.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što je vlada Velike Britanije upozorila građane koji putuju u Srbiju na mogućnosti terorističkog napada nakon što je u junu napadač samostrelom pogodio žandarma ispred ambasade Izraela.

Vučević je istakao da se ne slaže sa stavom vlade Velike Britanije, te da misli da srpska vlada i predsednik države vode računa i o građanima i o turistima u Srbiji.

"Nemamo nikakve pokazatelje da je Srbija ugrožena po pitanju ekstremizma i terorizma. Naravno da analiziramo sve što se dešava kod nas, ali i u svetu", rekao je premijer Srbije.

image