Srbija i Balkan

Dodik: Marfijevo ponašanje je krajnje degutantno

Predsednik Srpske je poručio da račune polaže samo svom narodu i građanima
Dodik: Marfijevo ponašanje je krajnje degutantno© A.K./ATAImages

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je reagovao na saopštenje američke Ambasade u Sarajevu i izjavio da ponašanje američkog ambasadora Majkla Marfija postaje krajnje degutantno.

"Diplomate mi kažu da ih je sramota koliko je srozao diplomatsku službu. Pretvorio se (Marfi) u najgoru tračaru. Ne može čovek više ozbiljno da odgovori na gomilu besmislica koje svakodnevno objavljuje. Čas je knjigovođa u pokušaju, čas detektiv u pokušaju, čas hroničar porodičnog stabla Dodik", napisao je Dodik na platformi Iks.

Dodik je naglasio da Marfi sve to čini u pokušaju da u Republici Srpskoj instalira poslušnike i sluge koji bi slepo slušali i ispunjavali želje, koji bi se odrekli imovine, pohrlili u NATO, odrekli se identiteta i nasleđa.

"Piši, Marfi, svaki dan. Izmišljaj, kleveći, optužuj. Tvoja saopštenja me uvek nasmeju. Postala su kao vic. Ali, koliko god se trudio, ja ti račune polagati neću. Polažem ih samo svom narodu i građanima Republike Srpske. A tu je bilans pozitivan već 20 godina. I biće još dugo.", poručio je Dodik.

Iz Ambasade SAD ranije je saopšteno da se Republikom Srpskom upravlja kao porodičnim poslom.

"Sankcionisani pojedinci i politički moćnici vode RS kao porodični posao od kojeg profitiraju porodica i prijatelji. Što je s potrebama građana RS? Gde je novac?", objavljeno je, između ostalog, iz Ambasade na platformi Iks.

image