Srbija i Balkan

"Lokomotivin džem sešn": Srbija, Afrika – EU litijum ili zajednička budućnost s Kinom

U novoj epizodi podkasta "Lokomotiva", autori Marko Nikolić i Tiosav Purić su sa Andreom Jovanović i Darkom Delićem u redovnom formatu "džem sešna" razgovarali o događajima koji su obeležili jul
"Lokomotivin džem sešn": Srbija, Afrika – EU litijum ili zajednička budućnost s Kinom© РТ Балкан

U novoj epizodi podkasta "Lokomotiva", autori Marko Nikolić i Tiosav Purić, su sa Darkom Delićem i Andreom Jovanović u formatu džem sešna razgovarali o memorandumu sa EU o kritičnim sirovinama, o dilemi između nasušne potrebe za razvojem industrije i rudarstva, s jedne, i davanja koncesija onima koji donose rezolucije o genocidnosti srpskog naroda i koji okupiraju južnu srpsku pokrajinu, s druge strane.

Takođe, autori su razgovarali o "državnom udaru" u SAD, demokratskom izboru Kamale Haris – Trampu i "big tek" lobiju koji ga podržava.

Bilo je reči i o istovremenom odlasku Netanjahua u Vašington i Asada u Moskvu, o sukobima koji eksaliraju na Svetoj Gori, propasti "centrizma" u Evropi u seriji izbora koji su održani prethodnih meseci. Takođe, razgovaralo se o nastavku evroazijskih integracija, samitu ŠOS-a, rusko-kineskim vojnim vežbama, parlamentarnom forumu BRIKS-a, ali i sveobuhvatnom sporazumu o strateškom partnerstvu Irana i Rusije.

"Lokomotiva" podkast emituje se svake subote u 20 časova.

image