Srbija i Balkan

Izetbegović: Konaković postaje problem za BiH

Komentarišući Konakovićevu konferenciju za novinare na kojoj je prezentovao sporazume sa Hrvatskom i Srbijom iz 2011. godine o "isporučenom suverenitetu", Izetbegović je istakao da je te dokumente trebalo usvojiti
Izetbegović: Konaković postaje problem za BiHGetty © Kemal Zorlak/Anadolu

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da BiH mora imati dobru saradnju sa Hrvatskom i Srbijom, te da ministar inostranih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković postaje problem za BiH sa svojim, kako je rekao, "petljancijama i beskrajnim lažima".

Komentarišući Konakovićevu konferenciju za novinare na kojoj je prezentovao sporazume sa Hrvatskom i Srbijom iz 2011. godine o "isporučenom suverenitetu", Izetbegović je istakao da je te dokumente trebalo usvojiti, jer je bila potrebna borba protiv graničnog kriminala.

"Konsenzusom je prošlo. Svi su bili za, niko nije bio ni protiv ni uzdržan. I onda se nađe Konaković koji je završio za električara. To je čovek koji nema potvrdu o završenoj srednjoj školi. Čovek dezavuiše sve ljude i prebacuje krivicu", naveo je Izetbegović za N1.

Konaković je na nedavnoj konferenciji za novinare rekao da je reč o dokumentu koji je potpisao tadašnji član Predsedništva BiH Željko Komšić, a drugi član ove institucije Bakir Izetbegović glasao "za".

"Isporučen je deo suvereniteta policijskih agencija BiH susednim zemljama", ocenio je Konaković i pokazao sporazum koji "deo suvereniteta BiH daje Srbiji i Hrvatskoj".

image