Srbija i Balkan

Lažni profili Koste K. na Fejsbuku imaju više od hiljadu pratilaca

Na ovoj društvenoj mreži otvoreni su i lažni profili dece koju je Kosta ubio 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar", a primetno je da se oni redovno ažuriraju
Lažni profili Koste K. na Fejsbuku imaju više od hiljadu pratilaca© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kosta Kecmanović koji je, kako je utvrđeno istragom, 3. maja prošle godine u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, juče je napunio 15 godina, a ono što je tim povodom osvanulo na pojedinim društvenim mrežama ostavilo je najširu javnost gotovo bez teksta.

Uz mnogobrojne poruke, osvanule su i "čestitke" sa lažnih profila pobijenih đaka. Najveći broj naloga, onih sa kojih je pisano ubici,najverovatnije je iz Indonezije, a na jednom od njih, koji se vodi na ime Angela Salvador, čak piše i da je ona u vezi sa Kostom?!

Na društvenoj mreži Fejsbuk postoje dva aktivna profila pod Kostinim imenom i prezimenom, jedan prati 404, a drugi 699 osoba.

Na prvom su se juče nizale čestitke, a na drugom su postavljeni snimci skinuti sa profila ubijene dece, koje su oni sami svojevremeno postavljali na mrežama. Evidento je i da lažne profile dece iz "Ribinkara", oni koji se kriju iza njih, redovno ažuriraju. 

Kosta se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, gde je pod danonoćnim nadzorom.

Pojedini mediji juče su objavili da je Miljana Kecmanović, Kostina majka, tražila dozvolu da poseti sina za rođendan. Međutim, ovu informaciju demantovala je advokat Irina Borović, koja zastupa Miljanu u krivičnom postupku, koji se protiv nje i njenog supruga vodi pred Višim sudom u Beogradu.

"Miljana apsolutno nema kontakt sa Kostom od 3. maja. Njoj, kao i članovima porodice, zabranjene su sve posete, tako da nije tačno da je ona podnela zahtev za posetu", kaže Borović. 

image