Srbija i Balkan

Dodik: Srpska je stabilna i može samostalno da ispunjava sve obaveze

Prihodi i BDP su povećani i Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih do sada, rekao je predsednik RS
Dodik: Srpska je stabilna i može samostalno da ispunjava sve obaveze© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Srpska stabilna i da može samostalno da ispunjava sve obaveze. Dodik je dodao da RS, uprkos pokušajima urušavanja njene stabilnosti, servisira sve obaveze i budžet se puni očekivanom dinamikom.

On je naveo da su povećani prihodi i BDP i da Srpska ima najveći broj zaposlenih do sada.

Predsednik Srpske je ponovio da RS želi dejtonsku BiH i očuvanje svojih nadležnosti.

"Poštujte naša prava da imamo autonomiju u BiH. Poštujete delovanje Predsedništva BiH koje zahteva saglasnost člana iz Republike Srpske", istakao je Dodik, prenela je RTRS.

Govoreći o medijima, Dodik je rekao da je TV Una slobodna i objektivna televizija koja je želela da promoviše normalnost.

"Koliko sam video izjavu glavnog i odgovornog urednika, reč je o slobodnoj i objektivnoj televiziji. TV Una, koliko sam shvatio, želela je da promoviše normalnost. Oni to nisu hteli", rekao je Dodik, komentarišući prekid rada ovog medija zbog američkih sankcija, dodajući da i to pokazuje da BiH nije normalna zemlja.

Dodik je dodao da vlast nije učinila ništa da bi pogoršala situaciju na Una TV, na kojoj je, kaže, bio samo dva puta.

"Neko je rekao da je to blisko nekoj politici. Po tom sistemu trebalo bi da zatvore 70 odsto naroda jer deli našu politiku", rekao je Dodik.

image