Mediji: Pretresena ćelija Katnića u Spužu zbog navodnog prisluškivanja

Pretres ćelije izvršili su ovlašćeni policijski službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad

Nekadašnji specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, koji se nalazi u pritvoru u Spužu, prijavio je nadležnima da se njegova zatvorska ćelija navodno prisluškuje, zbog čega je osnovni državni tužilac obavio uviđaj.

"Vijestima" su to potvrdili iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici kojim rukovodi Duško Milanović, pojašnjavajući da je taj posao odrađen nakon što su inicirali naredbu za pretres od nadležnog suda.

"Obaveštavam vas da je po prijavi M. K. formiran predmet u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i da je dežurni državni tužilac, nakon što je inicirao naredbu za pretres od nadležnog suda, obavio uviđaj prostorije - ćelije u Istražnom zatvoru UIKS-a, u kojoj boravi pritvoreno lice M. K., a uviđaju je prisustvovao i sudski veštak informaciono-tehničke struke, dok su pretres ćelije izvršili ovlašćeni policijski službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad", odgovoreno je "Vijestima" iz tog tužilaštva.

Objasnili su i da su prilikom uviđaja izuzeti tragovi i predmet koji će biti veštačeni, ne konkretizujući i o čemu se radi.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", tokom uviđaja skidana je i rasveta u ćeliji, jer je Katnić insistirao da bi uređaj za prisluškivanje mogao biti postavljen u sijaličnom grlu.

Isti izvor lista tvrdi da je bivši šef Specijalnog tužilaštva negodovao i što se tim slučajem bavi Osnovno umesto Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Katnić je u zatvoru zbog optužbi da je bio član kriminalne organizacije koju je formirao bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović a čiji su članovi, prema navodima iz naredbe za istragu, postali bivši specijalni tužilac Saša Čađenović i Lazovićev sin Petar Lazović a "s ciljem da bi radili za vođu kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera".

Takođe, Katnić je bio tužilac u slučaju "državni udar" u kojem su politički predstavnici Srba optuženi da su planirali nasilno da smene vlast Mila Đukanovića.

Krajem juna Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore naložilo je istragu protiv Katnića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva" na području Cavtata 1992. godine.