Srbija i Balkan

Haradinaj kritikuje Kurtija: Jednostrane odluke prištinskog premijera pogubne za "Kosovo"

Nekadašnji terorista, sada prištinski političar tvrdi da je Kurti "duboko uvučen u agendu Srbije"
Haradinaj kritikuje Kurtija: Jednostrane odluke prištinskog premijera pogubne za "Kosovo"Getty © Photo by Government of Kosovo / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši vođa terorističke OVK Ramuš Haradinaj ocenio je da su jednostrane i nekoordinisane odluke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija pogubne za "Kosovo".

"Pre nego što je Aljbin Kurti ’ubio’ srpski dinar na Kosovu, ubio je evro. Njegova populistička politika, koja može da ugrozi život vojnika NATO-a, jeste sabotaža i pokušaj razaranja države", ocenio je Haradinaj komentarišući zatvaranje objekata Pošte Srbije.

Uz to je ustvrdio da je Kurti "duboko uvučen u agendu Srbije".

"Sumnjam da ova osoba, kao jedini Albanac pušten iz zatvora, ispunjava obaveze koje je dobio. Ali podsećam i njega i sve ostale da Kosovo ima boga i nijedna vlast ne može da ga uništi", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Evropska unija je reagovala na akciju policija tzv. Kosova koja je juče zatvorila devet ekspozitura Pošte Srbije u četiri opštine na severu Kosmeta, poručivši da su to jednostrane akcije, kojima se krše sporazumi iz Brisela.

Oglasila se i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini koja je istakla da je Vlada SAD duboko razočarana jednostranim, nekoordinisanim akcijama koje je kosovska vlada preduzela zatvarajući filijale Pošte Srbije na severu.

image