Srbija i Balkan

Rode o zatvaranju o objekata Pošte Srbije: Jednostrani koraci u suprotnosti sa sporazumima u dijalogu

Još jedna prazna izjava iz Evrope o teroru Kurtijevog režima nad malo preostalih Srba na Kosmetu
Rode o zatvaranju o objekata Pošte Srbije: Jednostrani koraci u suprotnosti sa sporazumima u dijalogu© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ nr

Jednostrani i nekoordinisani koraci ne samo da su u suprotnosti sa sporazumima u dijalogu već, što je još gore, rizikuju da aplikacija "Kosova" za članstvo u EU ostane zaglavljena u prijemnom sandučetu, ocenio je izaslanik Nemačke u Prištini Jorn Rode, komentarišući jučerašnju akciju policije tzv. Kosova prilikom koje je zatvoreno devet objekata "Pošte Srbije" na severu Kosmeta.

Deleći jučerašnje saopštenje Evropske unije o ovom incidentu u režiji premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, Rode je istakao i da "EU uspeva da povede sa sobom sve članove i njihove zajednice, a potreban nam je isti pristup na nacionalnom nivou".

"Jednostrani i nekoordinisani koraci ne samo da su u suprotnosti sa sporazumima o dijalogu već, što je još gore, rizikuju da kosovska aplikacija za članstvo u EU ostane zaglavljena u prijemnom sandučetu. EU uspeva da povede sa sobom sve članove i njihove zajednice, a potreban nam je isti pristup na nacionalnom nivou", napisao je nemački predstavnik na Kosmetu.

Prethodno je reagovalo i poslanstvo Sjedinjenih Država u Prištini koristeći istu terminologiju o "jednostranim i nekoordinisanim akcijama" kosovskog rukovodstva koje ugrožava i građane tzv. Kosova i vojnike Kfora.

image