Srbija i Balkan

Petković: Kurti i Svečlja otvaranjem mosta žele sukobe i rat

Direktor Kancelarije za KiM je istakao je odgovornost na međunarodnoj zajednici da zaustavi otvaranje mosta mimo dijaloga
Petković: Kurti i Svečlja otvaranjem mosta žele sukobe i ratGetty © Agron Beqiri/NurPhoto

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je na društvenoj mreži Iks reagovao na ponovnu posetu i "inspekciju mosta" ministara takozvanog "Kosova" Dželjalj Svečlje i Eljberta Krasnićija upitavši od kad se kafa pije na mostu, posebno na onom koji pripadnici Kfora danonoćno čuvaju?

Petković ističe da Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja otvaranjem mosta samo žele sukobe i rat.

"Jasno je da namerom otvaranja mosta Kurti i Svečlja žele samo sukobe i rat! Odgovornost je na međunarodnoj zajednici da zaustavi otvaranje mosta mimo dijaloga", naveo je Petković.

Ranije danas su Svečlja i Krasnići ponovo posetili Severnu Mitrovicu, gde su u jednom kafiću u neposrednoj blizini glavnog mosta na Ibru ponovo popili kafu, nakon što su "odradili inspekciju mosta pred kako je naveo predsednik Udruženja novinara Kosova Džemail Redža njegovo neminovno otvaranje".

Na novinarska pitanja o otvaranju mosta, Svečlja je odgovarao na albanskom jeziku uz opravdanja da ne zna sve reči na srpskom, pa bi kako navodi "njegova izjava izgubila na tačnosti", piše "Kosovo onlajn".

image