Srbija i Balkan

Prištinski ministar dobio krila: Most na Ibru će biti otvoren, to nije pitanje dijaloga

Na pitanje novinara kako komentariše saopštenja Kvinte i Kfora da o otvaranju mosta treba razgovarati u Briselu Dželjalj Svečlja
Prištinski ministar dobio krila: Most na Ibru će biti otvoren, to nije pitanje dijaloga© РТ Балкан/Зоран Шапоњић

Ministar unutrašnjih poslova vlade privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da će most na Ibru, između severne i južne Kosovske Mitrovice, biti otvoren, da je to pitanje, kako kaže, zatvoreno 2016. godine i "nije stvar dijaloga".

Prištinski mediji prenose da je Svečlja danas ponovo posetio most u Kosovskoj Mitrovici, zajedno s ministrom za administraciju lokalne samouprave Elbertom Krasnićijem.

Na pitanje novinara kako komentariše saopštenja Kvinte i Kfora da o otvaranju mosta treba razgovarati u Briselu, Svečlja je odgovorio da je to pitanje zatvoreno 2016. godine, prenosi "Reporteri".

"Provera je u dve faze, mi smo u toku, postupamo po planu koji delimo sa kolegama i ne vidim ništa vanredno. Stvar je zatvorena 2016. Uopšte nije reč o dijalogu. Reč je o pravu na otvaranje i o odluci koja je već javna", rekao je Svečlja na pitanje novinara kako teče "provera mosta".

Srbi sa KiM danas su u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno protestovali zbog najave Prištine da će otvoriti glavni most preko Ibra, zatvoren dve i po decenije.

image