Jača Kurtijev pritisak: U Kosovskoj Mitrovici hapse srpske političare

Uhapšen je Aleksandar Arsenijević, lider Srpske demokratije i Stefan Velković na Trgu braće Milić gde radnici prefarbavaju oslikane zastave Srbije

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, uhapšen je danas oko 11 časova, potvrdio je za "Kossev" zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani. Iz ove stranke saopštavaju da je uhapšen i političar Stefan Velković.

Uhapšen je na Trgu braće Milić, gde radnici prefarbavaju oslikane zastave Srbije. Eljšani je dodao da je Arsenijević sprečavao "zvanične organe da obave svoj posao", te kada je tzv. kosovska policija reagovala da omogući da se radovi i nastave, on je sa "istom radnjom nastavio i dalje".

Kako su rekli svedoci, aktivisti ove stranke su se raspravljali sa vlasnikom novog kafića Ekremom Pecijem da bašta koju je postavio nije legalna, na šta ih je on opsovao. Nakon toga su pokušali i od tzv. kosovske policije da dobiju odgovor zašto ne sprečavaju prefarbavanje srpske zastave.

Najpre su se obratili radnicima koji su prefarbavali, sa pitanjem zašto to rade, na šta oni nisu odgovarali i sklonili su se, što se vidi i na video snimku.

U trenutku dok je počinjala debata u sali skupštine Opštine Severna Mitrovica gde su predstavnici civilnog društva, medija, NVO organizacija i drugi pozvani na debatu "Međuetnička saradnja, Opštinski odbor za bezbednost u zajednici, saradnja između institucija i civilnog društva", radnici su prekrečili oslikane srpske zastave u blizini glavnog mosta na Ibru.

"Tom prilikom je privedeno i nekoliko osoba koja su prema rečima policajaca "smetali prilikom krečenja", prenosi "Kosovo onlajn" reči organa reda.

Na pitanje po čijem ovlašćenju su pomenuti radnici prekrečili oslikane srpske zastave, dobijeni odgovor je bio da je reč o nalogu iz Opštine Severna Mitrovica.

Podsetimo, hiljade građana okupilo se juče na Trgu braće Milić u Kosovskoj Mitrovici kako bi izrazili protest i nezadovoljstvo zbog sve češćih najava otvaranja mosta na Ibru. Okupljeni su nosili transparente "Na mostu smo opstanak branili, sad branimo nestanak", "Ako Kurti otvori most, Kfor i Kvinta će biti odgovorni" i "Dok EU i SAD pišu saopštenja, nas proteruju".