Prištinski zamenik ministra za infrastrukturu: Za dva ili tri dana izveštaj o mostu na Ibru

Zamenik direktora policije za severni region Veton Eljšani je tokom razgovora naglasio da u bezbednosnom smislu nema razloga da se most zatvori

Zamenik ministra za infrastrukturu privremenih prištinskih institucija Hisen Durmiši je rekao da će za dva ili tri dana imati izveštaj koji pokazuje da li je most preko reke Ibar stabilan za puštanje u saobraćaj.

On je izrazio optimizam da je most stabilan i da će biti otvoren.

"Kao što vidite danas, radimo testove stabilnosti mosta preko Ibarskog mosta. Počeli smo pre dva dana... U toku dana će ovaj proces biti završen tako da ćemo u roku od dva-tri dana imati konačan izveštaj da li je most stabilan ili ne. Ne znam kada će most biti otvoren, ali znam da će most biti otvoren jer nema razloga da bude zatvoren. Ovo su poslednji testovi... Na osnovu onoga što znam i mog iskustva kao inženjera, ovo je najstabilniji most... Ako izveštaj kaže da nije stabilan, nastavićemo sa drugim akcijama", rekao je Durmiši.

Zamenik direktora policije za severni region Veton Eljšani je tokom razgovora naglasio da u bezbednosnom smislu nema razloga da se most zatvori.