Srbija i Balkan

Počeo da radi kontakt centar Vlade Srbije u vezi sa projektom "Jadar"

Cilj kontakt centra je, kako se navodi u saopštenju, da zaustavi "širenje dezinformacija" o projektu "Jadar"
Počeo da radi kontakt centar Vlade Srbije u vezi sa projektom "Jadar"© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kontakt-centar Vlade Srbije, gde će građani moći da se informišu o projektu "Jadar", počeo je da radi danas u 9 časova.

Centar je otvorila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i ona će odgovarati na pitanja građana do 10 časova.

Kontakt centar će raditi radni danima od 9 do 15 časova.

U tom periodu zainteresovanim građanima koji pozovu broj telefona 0800/37-37-37, stručnjaci iz oblasti rudarstva, zdravstva i ekologije, odgovaraće na sva pitanja koja imaju u vezi projekta "Jadar", a koja ih možda zabrinjavaju.

Cilj kontakt centra da zaustavi širenje dezinformacija o projektu "Jadar" i zato će stručnjaci iz oblasti rudarstva, zdravstva i ekologije biti na raspolaganju zainteresovanim građanima svakog radnog dana od 9 do 15 časova, putem broja telefona 0800/37-37-37, navodi se u saopštenju.

Ministarka Đedović Handanović je ranije rekla da će u kontakt centru raditi rudarski i geološki inženjeri, ali i ekolozi, koji će građanima odgovarati na sva pitanja koja imaju u vezi sa projektom "Jadar", a koja ih možda zabrinjavaju.

Kako je navela, ovim putem građani će imati priliku da pitaju sve što ih zanima, da dobiju informacije od stručnjaka, od eksperata, od ljudi koji su se za to školovali, koji imaju znanja iz tih oblasti, bilo da je u pitanju zaštita životne sredine, ekologija, vodoprivreda, geologija, rudarstvo, ali i zdravlje ljudi, kako bi se stalo na put širenju dezinformacija, ali i da bi se zaštitila rudarska struka.

image