Vulin: Vučić nije Janukovič, ne sme da dopusti Majdan ili 5. oktobar

Potpredsednik Vlade Srbije istakao je da Vučić ne sme da ponovi grešku koju je napravio Slobodan Milošević

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin pozvao je predsednika Aleksandra Vučića da prestane da potcenjuje pretnje i njemu i Srbiji.

Vulin je istakao i da predsednik Srbije ne sme "ni po koju cenu da ponovi grešku (nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana) Miloševića i dopusti da stranci i domaći ološ silom preuzmu vlast".

"Predsednik Aleksandar Vučić nije Janukovič i od njega tražim da se bori i ne popušta, Srbija i istorija mu ne bi oprostile ako se u Srbiji desi Majdan ili 5. oktobar i ponovi okupacija Srbije", naveo je Vulin u jutarnjem programu televizije Prva.

Vulin je dodao i da u Srbiji postoji značajan broj organizovanih grupa, međusobno povezanih, koje se spremaju za današnje proteste i koje će pokušati da iskoriste svaku priliku za eventualne sukobe, ali da za strah razloga nema.

"Ako se to zaustavi onda se kreće po scenariju Majdana, prave se šatori, blokade, ostajemo ovde do ispunjenja naših zahteva. Već su pripremili ekipe koje će dežurati celu noć", upozorio je Vulin i naglasio je da je upozorio predsednika Vučića da pretnje shvati ozbiljno.

"Moskva nas je upozorila na pripremu državnog udara. Nema razloga za strah, mi imamo čvrstu i snažnu državu i predsednik Vučić nije Janukovič, on nema nameru da beži i prepusti siledžijama vlast, ali imamo razloga da budemo oprezni i vrlo ozbiljni", izjavio je on.

Najvišim predstavnicima srpske vlade obaveštajne službe Ruske Federacije zvaničnim kanalima dostavile su informacije o pripremi masovnih nereda i pokušaju državnog prevrata i likvidacije predsednika Aleksandra Vučića i najviših državnih funkcionera.

Predsednik Srbije je juče potvrdio da su ga ruske službe obavestile da se spremaju masovni neredi u pokušaju državnog prevrata.

"Dobili smo danas zvanične informacije od Ruske Federacije, zvaničnim kanalima prenete i donete informacije. Dobili smo informacije, bavimo se time. Nadležna je BIA, ljudi specijalizovani za to u Vladi Srbije rade svoj posao", kazao je on.

U međuvremenu, policija u Subotici, u saradnji sa BIA, uhapsila je četiri lica, koja, navodno, planirala napad na policiju i izazivanje nasilja i nereda na protestu u Beogradu.