Vulin: Sprečili smo pokušaj Majdana

Blokade mostova, pruga i puteva nemaju nikakve veze sa ekologijom, ali imaju sa maltretiranjem građana i priručnicima za sprovođenje obojenih revolucija, ocenio je potpredsednik Vlade Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da, kako je naveo, vođe protesta za rušenje Aleksandra Vučića nisu uspeli da na ulice izvedu dovoljan broj ljudi da bi krenuli u rušenje Vučića, ali su uspeli da pokažu kako su mislili da ga ruše.

Vulin je, komentarišući sinoćnji protest u Beogradu protiv najave iskopavanja litijuma, u saopštenju istakao da blokade mostova, pruga i puteva nemaju nikakve veze sa ekologijom, ali imaju sa maltretiranjem građana i "priručnicima za sprovođenje obojenih revolucija".

"Svako ima pravo na izražavanje svojih političkih uverenja, ali niko nema prava na maltretiranje građana i sprečavanje njihove slobode kretanja i ugrožavanje njihovog zdravlja i imovine", ocenio je Vulin.

Dodao je da je država dužna da odgovori svakom ko je zabrinut za očuvanje životne sredine, ali da je država dužna i da odgovori na svako maltretiranje građana, na svako sprečavanje slobode kretanja i na svaki pokušaj, pa i najavu nasilne promene vlasti.

"Znali smo šta planirate, sprečili smo vas da napravite Majdan, nemojte pokušavati ponovo", naveo je Vulin, ističući da je sinoćnji protest "pokušaj rušenja vlasti na ulicama Beograda koji je organizovala i pripremila NATO opozicija uz pomoć određenih stranih službi".