Stevandić: Sarajevski političari dozvoljavaju da izgore svi budući odnosi Republike Srpske i FBiH

Tolika srbofobija, neodgovornost i činjenično utvrđeno uživanje što sve više teritorije Republike Srpske gori nije spojiva ni sa zdravom pameću ni sa bilo kakvom politikom, istakao je predsednik parlamenta Republike Srpske

Sarajevski političari dozvoljavajući da u požarima izgori veliki deo Republike Srpske, dozvoljavaju i da izgore svi mogući budući odnosi Srpske i Federacije BiH, rekao je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić povodom odbijanje sarajevskih političara da odobre dolazak helikoptera iz Srbije za gašenje požara u Nacionalnom parku Sutjeska.

"Oni plamenu prepuštaju i naše međusobne odnose, a ne samo teritorije Republike Srpske. Tolika srbofobija, neodgovornost i činjenično utvrđeno uživanje što sve više teritorije Republike Srpske gori nije spojiva ni sa zdravom pameću ni sa bilo kakvom politikom", istakao je Stevandić, prenosi RTRS.

On je rekao da sarajevski političari vode politiku "da komšiji crkne krava pa neka ni moje dete nema mleka".

"U svakom slučaju, sve će im se vratiti kao bumerang i moliće nas jednog dana za pomoć, i nas i Srbiju", poručio je Stevandić.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je jutros za Srnu da se požar u NP "Sutjeska" kod Foče proširio tokom noći i da je aktivan još jedan na teritoriji Bileće, te apelovao da se odobri dolazak helikoptera iz Srbije bez čije pomoći požar neće biti stavljen pod kontrolu, što u ovom trenutku ne dozvoljava Sarajevo i ministar Elmedin Konaković.