Vulin u Moskvi: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, nismo deo antiruske histerije

Potpredsednik Vlade RS sastao se u Moskvi sa savetnikom Vladimira Putina Jurijem Ušakovim i sa direktorkom Ruskog eksportnog centra Veronikom Nikišinom

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u višednevnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa savetnikom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za spoljnopolitička pitanja Jurijem Ušakovim, saopšteno je iz Vulinovog kabineta.

Potpredsednik Vlade RS je, na ovom sastanku, istakao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije postala deo antiruske histerije i nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji. Vulin je naglasio da naše narode vezuje vekovno prijateljstvo i da odnosi dve zemlje nikada nisu bili iskreniji i sadržajniji čemu su najviše doprineli lični i prijateljski odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Potpredsednik Vulin se savetniku ruskog predsednika Ušakovu zahvalio na principijelnom stavu Ruske Federacije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i dodao da srpski narod nikad neće zaboraviti podršku u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i glasanju protiv sramne rezolucije o Srebrenici.

Sastanak sa direktorkom Ruskog eksportnog centra

Na početku zvanične posete Moskvi, Vulin se sastao sa direktorkom Ruskog eksportnog centra Veronikom Nikišinom.

Vulin i direktorka Nikišina su se složili da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou kao i da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje.

Potpredsednik srpske vlade je istakao da naša zemlja nije i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji iako su to mnogi tražili od nas.

Naglasio je da su ruske investicije uvek dobrodošle u Srbiji i dodao da je između dve zemlje, i pored pokušaja nametanja ograničenja, nastavljena trgovinska saradnja.