Srbija i Balkan

Situacija u NP "Sutjeska" bolja: Nastavlja se gašenje požara

Boris Trninić je naglasio da će vatru i danas gasiti po dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i MUP-a Srbije
Situacija u NP "Sutjeska" bolja: Nastavlja se gašenje požara© AP Photo/Armin Durgut

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić rekao je za RTRS da je situacija na  na području Naconalnog parka "Sutjeska" bolja nego prethodnih dana i da helikopteri i vatrogasci i danas nastavljaju gašenje vatre.

Trninić je izjavio i da su se sinoć aktivirali novi požari, jer je reč o terenu gde se vatra lako širi, ali da situacija nije alarmantna i da se danas očekuje saniranje požarišta.

On je naveo da će vatru i danas gasiti po dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i MUP-a Srbije i da je pred njima dosta posla jer gust dim otežava gašenje i izrazio nadu da bi požari u NP "Sutjeska" mogao da bude ugašen najkasnije do sutra.

Prema njegovim rečima danas se očekuje nastavak gašenja požara kod Bileće, ističući da vatra ne preti kućama, a da će posle gašenja požara biće formirana stručna komisija koja će proceniti štetu koja je, kaže, ogromna i za koju neko mora da odgovara.

Trninić je tokom intervjua za RTRS apelovao na građane da budu oprezni i ne pale vatru na otvorenom.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obići će lokacije koje je prethodnih dana zahvatio požar. Najpre će obići požarišta u Nacionalnom parku "Sutjeska", zatim će posetiti porodice čija su domaćinstva bila ugrožena od požara, koji je zahvatio okolinu Bileće.

image