SPC dodelila stipendije učenicima i studentima iz porodica sa više od četvoro dece

Patrijarh srpski Porfirije, glavni staratelj "Zadužbine Sime Andrejevića Igumanova", saopštio je da su potvrđeni rezultati konkursa, stipendije dobilo 13 učenika

Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije, koji je glavni staratelj "Zadužbine Sime Andrejevića Igumanova", objavio je rezultate konkursa za dodelu 13 stipendija učenicima i studentima iz porodica sa četvoro i više dece.

Konkurs je trajao od 26. septembra do 25. oktobra 2022. godine. Trinaestoro učenika je imalo čast da dobije stipendiju.

Pošto je temeljno proučila pristigle prijave, konkursna komisija je utvrdila konačan spisak dobitnika stipendija, saopštila je SPC, precizirajući da svi stipendisti "imaju, Bogu hvala, četvoro ili više braće i sestara".

Ukupan fond dodeljenih stipendija potiče od priloga Dragana i Milovana Popovića iz Beograda i iznosi 2.340.000,00 dinara. Fond je podeljen na trinaest stipendija u iznosu od po 180.000,00 dinara i biće isplaćen u 12 jednakih mesečnih rata.

Patrijarh Porfirije će sa stipendistima ili njihovim starateljima zaključiti ugovor o stipendiranju. Vreme svečanog uručenja stipendija biće naknadno objavljeno.