Srbija i Balkan

Vučić se pozvao na Putinovu anegdotu: Najteža je borba s pacovom, verovali ili ne

Na pitanje novinara o političkoj situaciji u Srbiji, Vučić se pozvao na ruskog predsednika
Vučić se pozvao na Putinovu anegdotu: Najteža je borba s pacovom, verovali ili neGetty © Milos Miskov/Anadolu Agency

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao se na anegdotu ruskog predsednika Vladimira Putina kako bi opisao situaciju u Srbiji kao i situaciju u kojoj se nalazi.

"Nikada protivnika ne saterujte u ćošak, to su Britanci uvek znali kako da izvedu. Ostavite uvek nekome izlaz, jer i kad pacova saterate u ćošak, koji je mnogo manji, sa sve četiri noge se brani žestoko jer nema gde da pobegne, gde da ode. O tome je Putin pričao u svom intervjuu još 2010. godine, da mu je najteža borba bila sa pacovom, verovali ili ne", kazao je Vučić.

Vučić je precizirao da je od ruskog predsednika naučio važnu lekciju.

"Nikada svoje protivnike ne ostavljam u uglu, uvek ih pustim da se izvuku, bez plena ali da se izvuku. A oni koji misle da nekoga sateraju u ćošak, moraju da shvate da će otpor biti najjači i najžešći. A moj otpor za slobodarsku i uspešnu Srbiju i bez saterivanja u ćošak biće najžešći mogući", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije se pozvao na anegdotu Putina u kojoj je opisao kako je naučio da se ponaša u stresnim situacijama.

"U našem podrumu u kući bilo je pacova, pa smo ih moji prijatelji i ja lovili palicama. Jednom sam pronašao ogromnog i lovio ga sve dok ga nisam saterao u ćošak. Više nije imao gde da pobegne, ali onda se naglo uspravio na zadnje noge i krenuo na mene. To se dogodilo potpuno neočekivano. Preokrenuo je situaciju i u momentu je on počeo mene da lovi! Skakao je po stepenicama za mnom", kazao je Putin.

Ruski predsednik je iz tog iskustva izvukao nekoliko lekcija, a prema njegovim rečima, možda je najvažnija ta da ne treba dopustiti strahu da te parališe.

"Ne prepuštaj se situaciji, već iznenadi protivnika, uspravi se kada pomisli da ćeš da se predaš", rekao je Putin.

image