Priveden Srbin zbog narušavanja javnog reda i mira: U kafiću pevao pesme Baje Malog Knindže

Portparol tzv. kosovske policije za region Peći, Fadil Gaši potvrdio je da je zbog narušavanja javnog reda i mira u policijsku stanicu privedena jedna osoba zbog razgovora

Srbinu iz Goraždevca Luki Zlatičaninu, koga je juče privela tzv. kosovska policija, određeno je zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom da je podsticao na razdor i netrpeljivost, rečeno je za RTS u policiji u Peći.

Tzv. kosovska policija privela je Zlatičanina, tvrdeći da je razlog za privođenje narušavanje javnog reda i mira, dok porodica sumnja u to, prenosi Radio Goraždevac.

Supruga uhapšenog Nadica Zlatičanin izjavila je da se čeka odluka sudije da li će on biti kažnjen novčano ili zatvorom i dodala da su prema njoj u stanici policije bili vrlo neljubazni i da su je isterali.

Zlatičanin je priveden juče oko 17 časova i prema poslednjim informacijama odveden je u policijsku stanicu u Peći, navodi Radio Goraždevac.

On je pre pet dana sa velikom grupom mladih iz Goraždevca bio u kafiću i tom prilikom su pevali pesme Baje Malog Knindže, nakon čega je u lokal došla policija.

Prema informacijama Radio Goraždevca, narednog dana policija je novčano kaznila vlasnika lokala.

"Ne bih rekla da je jedini razlog njegovog privođenja pesma i remećenje javnog reda i mira jer je od tada prošlo pet dana", rekla je Nadica Zlatičanin.

Portparol tzv. kosovske policije za region Peći, Fadil Gaši potvrdio je da je zbog narušavanja javnog reda i mira u policijsku stanicu privedena jedna osoba zbog razgovora, a iz Osnovnog javnog tužilaštva u Peći negirali su da postoji bilo kakav postupak.

Privođenje Srbina u Goraždevcu ogledalo antisrpske histerije Kurtija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je privođenje Luke Zlatičanina (45) iz Goraždevca zbog pevanja pesama ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima premijera privremenih priaštinskih institucija Aljbina Kurtija.

"Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja javnog reda i mira", ističe se u saopštenju Kancelarije.

Ukazuje se da je posebno indikativno da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu ovog slučaja, koji ima za cilj da uznemiri i zastraši Srbe u Metohiji.

Zlatičanin je otac troje dece, a njegova porodica u Goraždevcu živi decenijama i svoj rodni kraj nisu napuštali.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saopštenju naglašava da su se ovakvim postupanjem na udaru našli Srbi u Metohiji s ciljem njihovog zastrašivanja i konačnog proterivanja sa ovih prostora, dok albanski ekstremisti svakodnevno ispisuju grafite mržnje i terorističke UČK, prete, maltretiraju i prebijaju Srbe, a oni koji su pucali u srpsku decu šetaju slobodno.