Predsednica "Kosova" štitila muževljevog strica pedofila? Presudio mu brat žrtava

Motiv ubistva Sadrija Sadrijua (89) navodno je bilo zlostavljanje dve sestre osumnjičenog policajca dok su one bile maloletne

Policajcu koji je ubio rođaka Vljose Osmani, predsednice tzv. Kosova, određen je pritvor. Ubistvo se dogodilo na parkingu hale gde je bilo organizovano svadbeno veselje minulog petka.

Osumnjičeni policajac F. R. i njegov saučesnik J. M. navodno su napravili sačekušu za Sadrija Sadrijua - koji je, prema izveštajima medija, stric Prindona Sadrijua, muža Vljose Osmani - sa namerom da ga liše života.

Policija je saopštila da je "okrivljeni J. M. sa pijukom u ruci pojurio ka Sadrijuu, a F. R. je iz službenog automatskog oružja pucao nekoliko puta na žrtvu. Tom prilikom bila su ugrožena i druga lica, koja su bila zajedno sa preminulim".  Odmah nakon ubistva F. R. se predao policiji u stanici u Uroševcu, a njemu i J. M. određen je jednomesečni pritvor. 

Ubijeni Sadri Sadriju (89), stric muža Vljose Osmani, prema navodima medija, zlostavljao je dve sestre osumnjičenog policajca dok su one bile maloletne, što je i bilo motiv za njegovo ubistvo.

Navodno je u pitanju bila osveta za monstruozan zločin koji je Sadriju počinio 1997, kada je silovao svoju u to vreme devetogodišnju sestričinu Teutu Aliu Misini. Teuta je prijavila zločin policijskim organima 2021. godine, ali zbog zastarelosti krivičnog gonjenja Sadri nije bio izveden pred lice pravde.

Prema izvorima portala "Nacionale", o slučaju stričeve pedofilije su bili obavešteni i Prindon Sadriju i sama Vljosa Osmani.

Kako navode, Vljosa Osmani i njen suprug su bili u grupi na Fejsbuku, gde je porodica Ramadani iznela sve svoje tvrdnje o Sadriju Sadrijuu. Iz prepiske u koje je portal imao uvid, a u njima su učestvovale porodice Sadriju i Ramadani, može se videti da su u "četu" bili prisutni i Prindon Sadriju i Vljosa Osmani Sadriju.

Vljosa Osmani je demantovala da je bila upoznata sa optužbama Ramadanija.

"Nacionale" poseduje ovu prepisku, zajedno sa dokumentima koji pokazuju da je slučaj prijavljen "nadležnim organima". Međutim, kako piše ovaj portal, "članovi porodice osumnjičenog su bili ogorčeni što slučaj nije obrađen od strane pravosudnih organa", sugerišući da je to posledica "političke moći porodice Sadriju".