Voz naleteo na automobil kod Lajkovca, tri osobe poginule na obezbeđenom prelazu

"Infrastruktura železnica Srbije" je saopštila da je poginuo vozač "audija", kao i dve maloletne osobe. Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu

Na pruzi između Lazarevca i Lajkovca, na obezbeđenom putnom prelazu svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, danas u 12:40 sati putnički voz naleteo je na automobil koji je prelazio preko pruge i tom prilikom su tri osobe poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede, saopštila je "Infrastruktura železnica Srbije".

Kako se navodi, poginuo je vozač "audija", kao i dve maloletne osobe. Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu. "Infrastruktura železnica Srbije" izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

U saopštenju se naglašava da su svi uređaji na putnom prelazu bili uključeni i potpuno ispravni, ali da ih vozač putničkog vozila nije ispoštovao. Dodaje se da su na lice mesta odmah izašli MUP i Hitna pomoć.

"I ovaj put ponovo upozoravamo i apelujemo da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi", piše u saopštenju.