Srbija i Balkan

Preteća poruka stigla u Vladu Republike Srpske

Slučaj je prijavnjen policiji
Preteća poruka stigla u Vladu Republike SrpskeGetty © Stock foto/ pic_studio

Na imejl adrese više službenika Vlade Republike Srpske juče je stigla juče preteća poruka napisana na nemačkom jeziku, prenosi RTRS.

"Treba vas isključiti, najradije vas obezglaviti, svašta vam raditi i pobiti vas bombom i potrudiću se da vam se to desi u roku od 24 sata", piše u poruci.

Kako se saznaje, ovaj slučaj je prijavljen policiji.

Višković: Izmenjeni način obojenih revolucija

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da pretnja predstavlja deo scenarija i paket pritisaka prema Srpskoj koji treba da izazove "paniku".

Višković je istakao da je operater sa kojeg je stigla poruka nemački, a da je poruka došla iz Prištine.

"Naše službe rade svoj deo posla, a oni koji su dobili te poruke ne obaziru se previše na to. Nije to jedini slučaj. Ovo je nešto što je usmereno prema Srpskoj, a to je taj scenario koji se kreira u Ambasadi SAD u Sarajevu gde naprosto imate orkestrirane sve te napade. Mislim da je i ta poruka paket tih napada u suštini - rekao je Višković za RTRS.

Višković je pozvao ljude u Srpskoj da veruju svojim institucijama jer jedino one mogu da garantuju bezbednost građanima na ovim prostorima.

"Imamo zaista stručnu, dobru ekipu u Ministarstvu unutrašnjih poslova i mi ćemo i ovo dešifrovati. Sigurno je da će naš MUP dešifrovati sve te ljude. To smo radili i u prethodnom periodu. Mogli ste medijski da propratite danas kako pojedini opozicionari u Srpskoj već očekuju neke vanredne izbore, suđenje predsedniku Srpske treba da bude ubrzano i okončano i da se u tom paketu na neku način rešavaju pitanja koja ne mogu da se reše na jedan legalan način, a to je na izborima", poručio je Višković.

Višković je ocenio da je "ovo možda malo izmenjeni način obojenih revolucija koje se vode po čitavom svetu unazad svih ovih godina".



image