Preteća poruka stigla u Vladu Republike Srpske

Slučaj je prijavnjen policiji

Na imejl adrese više službenika Vlade Republike Srpske juče je stigla juče preteća poruka napisana na nemačkom jeziku, prenosi RTRS.

"Treba vas isključiti, najradije vas obezglaviti, svašta vam raditi i pobiti vas bombom i potrudiću se da vam se to desi u roku od 24 sata", piše u poruci.

Kako se saznaje, ovaj slučaj je prijavljen policiji.

Višković: Izmenjeni način obojenih revolucija

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da pretnja predstavlja deo scenarija i paket pritisaka prema Srpskoj koji treba da izazove "paniku".

Višković je istakao da je operater sa kojeg je stigla poruka nemački, a da je poruka došla iz Prištine.

"Naše službe rade svoj deo posla, a oni koji su dobili te poruke ne obaziru se previše na to. Nije to jedini slučaj. Ovo je nešto što je usmereno prema Srpskoj, a to je taj scenario koji se kreira u Ambasadi SAD u Sarajevu gde naprosto imate orkestrirane sve te napade. Mislim da je i ta poruka paket tih napada u suštini - rekao je Višković za RTRS.

Višković je pozvao ljude u Srpskoj da veruju svojim institucijama jer jedino one mogu da garantuju bezbednost građanima na ovim prostorima.

"Imamo zaista stručnu, dobru ekipu u Ministarstvu unutrašnjih poslova i mi ćemo i ovo dešifrovati. Sigurno je da će naš MUP dešifrovati sve te ljude. To smo radili i u prethodnom periodu. Mogli ste medijski da propratite danas kako pojedini opozicionari u Srpskoj već očekuju neke vanredne izbore, suđenje predsedniku Srpske treba da bude ubrzano i okončano i da se u tom paketu na neku način rešavaju pitanja koja ne mogu da se reše na jedan legalan način, a to je na izborima", poručio je Višković.

Višković je ocenio da je "ovo možda malo izmenjeni način obojenih revolucija koje se vode po čitavom svetu unazad svih ovih godina".