Srbija i Balkan

Vučić s vlasnicima poslastičarnice: Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnost

Nadležni organi preduzeli su sve potrebne mere kako bi zaštitili porodicu koja vodi poslastičarnicu "Pelivan" i obezbedili da se ovakvi incidenti ne ponove, poručio je presdednik Srbije
Vučić s vlasnicima poslastičarnice: Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnost© buducnostsrbijeav/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas poslastičarnicu "Pelivan" u Beogradu i poručio da pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima, nema mesta u srpskom društvu i da je Srbija zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost.

"Poslastičarnica 'Pelivan' deo je naše zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije. Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka," napisao je Vučić u objavi na svom Instagram profilu uz koju je postavio i snimak razgovora sa vlasnicima poslastičarnice.

Naglasio je da, kao predsednik Republike Srbije, želi da pošalje jasnu poruku da pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima, nema mesta u srpskom društvu.

"Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Naš zadatak je da čuvamo i branimo našu zajedničku prošlost i budućnost", naveo je Vučić.

Dodao je da su nadležni organi preduzeli sve potrebne mere kako bi zaštitili porodicu koja vodi poslastičarnicu "Pelivan" i obezbedili da se ovakvi incidenti ne ponove.

"Ovo je zemlja u kojoj svi građani treba da osećaju sigurnost i pripadnost i to je nešto što ćemo čvrsto braniti", zakuljučio je Vučić.

image