Ambasada Rusije u BiH: Kijev koristi terorističke metode uz podršku Zapada

SAD i druge zemlje Zapada podržavaju varvarske akcije isporučujući oružje Kijevu, ističe diplomatsko predstavništvo Moskve

Kijevski režim otvoreno pribegava upotrebi terorističkih metoda, a ukrajinski neonacisti granatiraju stambena naselja, turističke plaže, sportska i dečija igrališta, koriste sopstveno civilno stanovništvo kao živi štit, vrše sabotaže i politička ubistva na teritoriji Rusije, poručuje ambasada Rusije u BiH povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve terorizma.

Reč je, inače, o datumu koji je ustanovila Generalna skupština UN 2017. godine kako bi pružila podršku žrtvama terorističkih napada i promovisala zaštitu njihovih prava.

U saopštenju koje je povodom ovog dana objavila ambasada SAD u BiH dodaje se da SAD i druge zemlje kolektivnog Zapada podržavaju varvarske akcije nastavljajući da isporučuju oružje Kijevu.

"U martu je našu zemlju i celu svetsku zajednicu šokirao je monstruozni teroristički napad na tržni centar 'Krokus siti hol'. Danas ova strašna tragedija nastavlja da odjekuje u srcima empatičnih ljudi širom sveta. Terorizam jeste zločin koji se ne može opravdati", ističu iz Ambasade Rusije.

U saopštenju se napominje da terorizam predstavlja ozbiljnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti od koje nijedna zemlja nije zaštićena.

"Važno je zajednički raditi na iskorenjivanju uzroka terorizma, suzbijanju njegove materijalne i druge podrške, te privođenju pravdi svih uključenih", ukazuju iz Ambasade Rusije, dodajući da ta zemlja redovno iznosi inicijative s ciljem prekida ideološkog, materijalnog i kadrovskog snabdevanja terorista.