Srbija i Balkan

U Sarajevu napadnuto vozilo ministra Nenada Nešića

Nepoznati vozač presekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica, navodi se u saopštenju Ministarstva bezbednosti BiH
U Sarajevu napadnuto vozilo ministra Nenada Nešića© European Commission/Wikipedia

Posle jučerašnjih pretećih poruka koje su stigle na adrese službenika Vlade Republike Srpske, danas je napadnuto vozilo u kojem se nalazio ministar bezbednosti BiH Nenad Nešić.

Incident se dogodio u Sarajevu, kada je drugi automobil presreo ministrovo vozilo.

U saopštenju Ministarstva bezbednosti BiH navodi se da je meta napada bio Nešić.

"Nepoznati vozač presekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica. Nakon što je napadač sprečen u prvom pokušaju, on je iz trake suprotnog smera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbeđenja", piše u saopštenju.

Ministarstvo bezbednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost ministra, ali i svih građana.

Pre mesec dana ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić dobili su pretnje smrću, koje su objavili na društvenim mrežama i poručili da "istina nikada neće biti zaustavljena" i da se "Srbi nikada neće povinovati".

"Tebi i onoj Vulićki vlahinji što se pravite da ste iz Sarajeva uskoro će Alah dosuditi. Džaba vucarate gorile i blindirana auta od noža i klanja niko pobegao nije", piše u poruci koju ju je Nešić objavio na Instagramu.

Poruka je adresirana na "Vijeće Ministara BiH, Na ruke ministra nesigurnosti". 

Ministarstvo bezbednosti u Savetu ministara saopštilo je tada da preduzima sve potrebne mere da bi osiguralo bezbednost Nešiću i Vulićevoj.

image