Srbija i Balkan

Kovačević: Indikativno je što je Nešić ugrožen baš u Sarajevu

Da li je ovo poruka svima nama iz Republike Srpske da u Sarajevu nismo bezbedni, upitao je Kovačević
Kovačević: Indikativno je što je Nešić ugrožen baš u Sarajevu© Samir Jordamovic/Anadolu Agency via Getty Images)

Indikativno je to što je neko baš u Sarajevu pokušao da ugrozi bezbednost ministra bezbednosti u Savetu ministara Nenada Nešića, ocenio je delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

"Kao zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednosti Parlamentarne skupštine BiH predložiću da otvorimo to pitanje. Da li je ovo poruka svima nama iz Republike Srpske da u Sarajevu nismo bezbedni", upitao je Kovačević za RTRS.

Bezbednost ministra Nešića juče je bila ugrožena kada je jedan automobil pokušavao da preseče put vozilu u kojem se nalazio i tako izazove udes.

Govoreći o jučerašnjem trostrukom ubistvu u Gimnaziji u Sanskom Mostu, Kovačević je rekao da se masovni zločini, nažalost, dešavaju širom regiona, Evrope i sveta, a sada i kod nas i da čitavo društvo mora da radi na psihološkoj podršci i pronalasku adekvatnog odgovora na ovakve situacije.

Domar Gimnazije u Sanskom Mostu juče je ubio direktora škole, nastavnicu engleskog jezika i sekretaricu, a potom je pokušao da izvrši samoubistvo. On je prebačen u UKC Republike Srpske, gde je operisan.

image