Srbija i Balkan

Obdukcija pokazala: Napadač iz sela Zovi Do nije migrant

Muškarac je islamske veroispovesti, potvrđeno je obdukcijom
Obdukcija pokazala: Napadač iz sela Zovi Do nije migrantGetty

Obdukcijom napadača iz sela Zovi Do kod Nevesinja otkriveno je da čovek koji je otvorio vatru u ovom naselju nije migrant i da je reč o osobi islamske veroispovesti, izjavio je doktor Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine.

Utvrđeno je da napadač nema fizičkih osobenosti koje bi ukazivale na to da je reč o migrantu, već je najverovatnije reč o licu koje potiče sa ovih prostora i moguće je da muslimanske veroispovijesti, precizirao je Srni portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović. Prema njegovim rečima, analizom otisaka sa prstiju proveriće se o kome je reč, prenosi "Glas Srpske".

Damjanuk nije mogao da potvrdi da li je reč o osobi sa područja Goražda, kao što su neki mediji objavili, ali je naveo da je reč o čoveku između 30 i 40 godina. Na njegovom telu su, nakon obdukcije, kako prenosi RTRS, pronađene višestruke prostrelne rane.

Mediji su u prvi mah preneli da je nevesinjskom selu Zovi Do, zaseok Piragići, migrant zauzeo napuštenu kuću odakle je pucao iz najverovatnije, automatske puške i puške M-48, i bacio dve bombe na meštane i policiju.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je nakon pucnjave da ne može da potvrdi da je reč o migrantu sve dok ne bude završen uviđaj.

"U trenutku kada je došlo do razmene vatre lice je otvorilo vrata kuće i uz povike 'Alahu ekber' pucalo na policiju nakon čega je lišen života", kazao je Laketa, a preneo RTS.

image