Priprema za otvaranje mosta na Ibru? Na trgu pored se gradi fontana

Zamenik prištinskog ministra za infrastrukturu Hisen Durmiši je nedavno objavio da je stanje mosta stabilno i funkcionalno i da "može da se koristi bez ikakvih ograničenja opterećenja"

Radovi kod glavnog mosta na Ibru traju danima, a trg ispred mosta ukrašava se fontanom, piše "Reporteri".

Zamenik prištinskog ministra za infrastrukturu Hisen Durmiši objavio je 13. avgusta izveštaj o fizičkom stanju mosta na Ibru, za koji je rekao da je stabilan i funkcionalan.

Prema Durmišiju, izveštaj jasno zaključuje da je konstrukcija mosta preko reke Ibar stabilna i funkcionalna i kao takva, prema njegovim rečima, može da se koristi bez ikakvih ograničenja opterećenja.

"Upravo smo dobili izveštaj sa ispitivanja nosivosti konstrukcije postojećeg mosta preko reke Ibar. Izveštaj jasno zaključuje da je konstrukcija mosta preko reke Ibar stabilna i funkcionalna i kao takva može da se koristi za eksploataciju bez ikakvih ograničenja opterećenja", naglasio je Durmiši.

Dodao je da se čeka konačan izveštaj.

"Izveštaj koji smo danas dobili je preliminarni i nakon toga ćemo sačekati konačan rezultat da bismo imali konačne uvide o funkcionalnosti mosta na Ibru sa tehničkog aspekta", napisao je Durmiši, prenosi Kljan Kosova.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić rekao je da Priština, pokušavajući da mimo dijaloga i protivno savetima velikih sila otvori most na Ibru, nastoji da ukloni jedan simbolički i stvarni bedem bezbednosti i odbrane Srba.