Gujon na ruskom jeziku: Srećno dečacima koji predstavljaju Srbiju na festivalu u Moskvi (VIDEO)

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju je naglasio da su izuzetno talentovani dečaci, harmonikaši Mihajlo i Andrija, ponos i budućnost tradicionalne harmonike u Srbiji, kao i da smatra da za njih nema veće nagrade nego da sviraju u velelepnom i nadaleko poznatom muzeju Skrjabina u Moskvi

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Vlade Republike Srbije Arno Gujon poželeo je sreću mladim virtuozima klasične harmonike koji predstavljaju Srbiju na Međunarodnom festivalu mladih talenata u Rusiji. Samo za njih je organizovan poseban koncert u čuvenom moskovskom muzeju Skrjabina, naveo je Gujon.

Arno Gujon je u video-poruci na društvenoj mreži Iks naglasio da je ovo njegovo prvo obraćanje na ruskom jeziku.

Gujon je naglasio da su izuzetno talentovani dečaci, harmonikaši Mihajlo i Andrija, ponos i budućnost tradicionalne harmonike u Srbiji, kao i da smatra da za njih nema veće nagrade nego da sviraju u velelepnom i nadaleko poznatom muzeju Skrjabina u Moskvi.

"Mnogi u svetu smatraju, nažalost, da je kultura opasna. Postoji čak i trend otkazivanja kulturno-umetničkih događaja za nas u Srbiji, a siguran sam da je tako i u Rusiji. Mislimo da je kultura ono najlepše što postoji. Kultura je ono što zbližava ljude i narode. Kultura je ono što nas razlikuje od životinja, a sutra možda i od mašina. Kultura je zapravo ono što nas čini ljudima. Veliko hvala organizatorima dečjeg kulturnog festivala u Moskvi na divnoj inicijativi", poručio je Gujon.

Gujon je zahvalio svima koji su podržali mlade talente iz celog sveta, kao i Danijeli Rakić, profesoru muzike, koja je "učila i vodila naše dve zvezde u usponu od Beograda do Moskve".

"Dragi Andrija i Mihajlo, mi smo ponosni na vas, vi večeras predstavljate Srbiju. Uživajte! Neka se čuje zvuk harmonike", poručio je Gujon.