Srbija i Balkan

Kfor: Poseta Manča Beogradu potvrđuje posvećenost NATO-a saradnji sa Srbijom

Komandant NATO-a se sastao sa ministrom odbrane Srbije Bratislavom Gašićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem
Kfor: Poseta Manča Beogradu potvrđuje posvećenost NATO-a saradnji sa Srbijom© TANJUG/ MIINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Poseta komandanta Komande združenih snaga NATO-a u Napulju admirala Stjuarta Manča Beogradu potvrđuje da je NATO posvećen saradnji sa Srbijom, saopštio je Kfor.

"Poseta admirala Munča Beogradu ponovo potvrđuje posvećenost NATO-a transparentnosti i kontinuiranoj saradnji sa Srbijom, obezbeđujući da linije komunikacije ostanu otvorene i efikasne dok obe strane rade zajedno na rešavanju složene bezbednosne dinamike u regionu", navodi se u saopštenju Kfora.

Admiral Manč juče se sastao u Beogradu sa ministrom odbrane Srbije Bratislavom Gašićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

U saopštenju Ministarstva odbrane prethodno je rečeno da je na sastanku Mojsilovića i Manča bilo reči o dometima i perspektivama saradnje Vojske Srbije i komande u Napulju sa fokusom na situaciji na Kosovu i Metohiji, budući da su međunarodne snage u Pokrajini u nadležnosti ove komande.

General Mojsilović je svom sagovorniku posebno izrazio zabrinutost zbog jednostranih i ciljno usmerenih poteza privremenih institucija samouprave u Prištini, kojima se ugrožava bezbednost srpskog naroda na prostoru KiM ističući važnost uloge međunarodnih snaga u Pokrajini.

Načelnik Generalštaba je rekao da za našu stranu Kfor predstavlja ključnog bezbednosnog aktera u Pokrajini čiji osnovni zadatak proizilazi iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svih potpisanih sporazuma.

image