Srbija i Balkan

Poseta Ristića Belorusiji je snažan impuls jačanju saradnje u oblasti komunikacija

Prvog dana radne posete Belorusiji, delegacija Srbije održala je sastanak sa delegacijom Ministarstva komunikacije i informatizacije Belorusije, na čelu sa ministrom Konstantinom Konstantinovičem Šuljganom
Poseta Ristića Belorusiji je snažan impuls jačanju saradnje u oblasti komunikacija© Танјуг / JADRANKA ILIĆ (STF)

Tokom radne posete Belorusiji, na sastanku delegacije Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije, koju je predvodio ministar Dejan Ristić, sa beloruskim kolegama ukazano je na obostranu spremnost za osnaživanje bilateralne saradnje u oblasti telekomunikacija, kao i mogućnost za zajednički nastup na trećim tržištima.

Prvog dana radne posete Belorusiji, delegacija Srbije održala je sastanak sa delegacijom Ministarstva komunikacije i informatizacije Belorusije, na čelu sa ministrom Konstantinom Konstantinovičem Šuljganom.

Srpska delegacija sastala se i sa zamenikom ministra Pavelom Nikolajevičem Tkačem, pomoćnicom ministra Natalijom Anatovljevom Aleskevič, generalnim direktorom "Beltelekoma" Aleksejem Aleksandrovičem Ivaškinom, generalnom direktorkom "Belpošta" Svetlanom Viktorovnom Jurkevič, rektorom "Beloruske državne akademije za komunikacije" Andrejem Olegovičim Zenevičem i drugima.

"Tokom dužeg i sadržajnog sastanka bilo je reči o unapređenju saradnje u oblasti telekomunikacija, razmeni iskustava u oblasti poštanskog saobraćaja i daljem osnaživanju saradnje dve zemlje u ovim sektorima", saopštilo je Ministarstvo informisanja Srbije.

Tom prilikom, kako je navedeno, ukazano je na to da postoji prostor i obostrana spremnost za dalje unapređenje i osnaživanje saradnje dve prijateljske zemlje, u široj oblasti telekomunikacija, kao i mogućnost za zajednički nastup na trećim tržištima.

Srpska delegacija obišla je industrijski park "Veliki kamen" i upoznala se sa radom vodećih beloruskih telekomunikacionih kompanija.

Osim toga, na poziv domaćina, Ristić je položio je venac na Spomenik pobede, koji čuva uspomenu na heroje stradale u Drugom svetskom ratu, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije.

image