Srbija i Balkan

Šapić: Zatvaranje Starog savskog mosta u novembru, ne očekujem da će rokovi biti probijeni

Rok je da do kraja 2026. ili početkom 2027. most bude gotov, naglasio je gradonačelnik i ujedno najavio radove na tunelu
Šapić: Zatvaranje Starog savskog mosta u novembru, ne očekujem da će rokovi biti probijeni© Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas zatvaranje Starog savskog mosta, najverovatnije od početka novembra. 

"Znate da je most projekat kineske kompanije, ono što je do nas, to su pripremni radovi, mi to završavamo. Već su krenuli da pripremaju teren za svoje mašine, a informacije koje imamo je da se most zatvara početkom novembra, ali još ćemo tačno da vam kažemo", rekao je Šapić na konferenciji za novinare i rekao da ne očekuje da će rokovi biti probijeni.

Rok je da do kraja 2026. ili početkom 2027. most bude gotov, naglasio je gradonačelnik.

"Počinju i radovi na tunelu, krenućemo iz Despota Stefana i očekujemo da kada most bude gotov, tunel bude nekih 60 do 70 posto urađen", naveo je Šapić.

Šapić je posetio novootvoreni kružni tok kod Ušća i poslednje radove na zelenim površinama, komentarišući da su ispunili obećanje da saobraćajnica bude puštena u funkciju pre početka školske godine.

"Došli smo da ispratimo završetak, ostalo je još par dana da se urade staze okolo, ali to ne ometa saobraćaj. Kako smo rekli pre dva meseca, da ćemo se potruditi da kružni tok kod Ušća završimo do početka školske godine, to smo i uradili, a presvukli smo i Brankov most, svih šest traka, što nije rađeno 15 godina", naveo je Šapić, prenosi N1.

Dodao je da će se nastaviti sa izgradnjom kružnih tokova na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće.

"Očekujemo to do kraja jeseni, a treći kružni tok, na uglu Milentija Popovića i Mihajla Pupina ostavićemo za leto, kada bi trebalo da bude frekvencija saobraćaja manja. Sa ta tri kružna toka i jednim koji je urađen u Ulici Vladimira Popovića, ostaje nam poslednji kod Zemunskog putu, ali on će biti urađen kada bude završen most", izjavio je Šapić.

Prema njegovim rečima, sa tim novinama u Beogradu će biti promenjena "logika saobraćaja i saobraćajne infrastrukture".

"Naročito na Novom Beogradu, sa Bulevarom Zorana Đinđića, sad smo na parčetu ka Studentskom gradu, ideja nam je da izbijemo na Tošin bunar, sa dve trake sa svake strane", dodao je.

image