Publikacija Ambasade Ruske Federacije u Srbiji: "O terorističkoj prirodi kijevskog režima"

Kijevski režim redovno primenjuje terorističke metode protiv civilnog stanovništva Rusije i njene civilne infrastrukture, navodi ambasada

Ambasada Rusije u Srbiji objavila je publikaciju "O terorističkoj prirodi kijevskog režima", koja sadrži informacije o zločinima nad građanima Ruske Federacije koje je počinila Ukrajina, odnosno njene oružane formacije uz aktivnu podršku zapadnih zemalja.

Među glavnim temama su:

"Kijevski režim, kršeći obaveze koje je Ukrajina preuzela a koje su u skladu sa brojnim rezolucijama Saveta Bezbednosti UN, međunarodnim konvencijama, deklaracijama i odlukama OEBS-a, redovno primenjuje terorističke metode protiv civilnog stanovništva Rusije i njene civilne infrastrukture. Ukrajinsko rukovodstvo, članovi parlamenta i drugi zvaničnici javno pozivaju na nastavak terora protiv Rusije i veličaju počinioce terorističkih napada", navodi ruska ambasada u Beogradu.

U publikaciji se iznosi podatak ruskog Nacionalnog antiterorističkog komiteta da je od početka 2024. sprečeno 110 terorističkih napada u čijoj pripremi su učestvovali građani koje su vrbovali neprijatelji.

"Više od 1.050 ljudi privedeno je zbog pripremanja i izvođenja terorističkih napada, opravdavanja i promovisanja terorizma, finansiranja i pružanja pomoći teroristima", ističe Ambasada.

Publikacija je dostupna na linku:

https://serbia.mid.ru/upload/iblock/72e/1pntplv6194xho46ln4efzxdatc7mvv1.pdf.