Srbija i Balkan

Fon der Lajenova posle susreta s Vučićem: Srbija će imati korist od sporazuma o održivim sirovinama

Brisel računa na Srbiju da "pokaže posvećenost napretku na putu koji je izabrala, putu ka EU", dodala je predsednica EK
Fon der Lajenova posle susreta s Vučićem: Srbija će imati korist od sporazuma o održivim sirovinama© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bs

Evropska unija računa na Srbiju da pokaže posvećenost napretku na izabranom putu ka Uniji, saopštila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je, posle razgovora u Pragu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Imamo Plan rasta i sporazum o održivim sirovinama, lancima vrednosti baterija i električnim vozilima. Od toga će direktnu korist imati narod Srbije", navela je Fon der Lajenova na Iksu, posle susreta s Vučićem na marginama Foruma GLOBSEC u Pragu.

Dodala je da Brisel računa na Srbiju da "pokaže posvećenost napretku na putu koji je izabrala, putu ka EU".

Vučić je pak posle razgovora s Fon der Lajenovom naveo da su razgovarali o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije, realizaciji projekata predviđenih evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, kao i o ukupnim odnosima Srbije i EU.

"Zahvalio sam predsednici Evropske komisije na razumevanju i ličnom angažmanu kada je reč o napretku Srbije i celog Zapadnog Balkana na putu približavanja EU, posebno u oblastima ubrzanja socijalne i ekonomske integracije", poručio je Vučić na Instagramu.

image