Srbija i Balkan

Na srpskim institucijama u Leposaviću i Mitrovici Priština postavila "kosovska" obeležja

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica

Na objektima institucija Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici koje su privremene prištinske institucije nasilno zatvorile u petak, danas su postavljeni trojezični natpisi na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja.

Na objektu u kom su se nalazili PIO fond i Kosovsko-Mitrovački okrug zalepljene su papirne table na kojima piše: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo administracije lokalne samouprave i Ministarstvo rada i transfera.

I na objektu u Leposaviću gde su do petka radili Privremeni organ opštine Leposavić, Institut za srpsku kulturu, Saobraćajna škola i gde se nalaze kancelarije mnogobrojnih srpskih organizacija, danas su privremeno postavljena dva papira na kojima je napisano "Ministarstvo za zajednice i povratak" i "Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja".

Te papire - table postavile su danas privremene prištinske institucije sa trojezičnim natpisima (na albanskom, srpskom i engleskom jeziku) i sa obeležjima tzv. Kosova, a u natpisu na srpskom jeziku greškom je napisano umesto reči zajednice "zazebince".

Ispred ove zgrade parkirano je blindirano vozilo tzv. kosovske policije.

Privremene prištinske institucije su, kako se može pretpostaviti, već odredile novu namenu objektima koje su u petak nasilno zatvorili u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Ovu jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

image