Ukrajinski novinari odali priznanje Kurtiju

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je priznanje dobio od predsednika Saveza novinara Ukrajine Sergija Tomilenka. On im je zahvalio na ovom priznanju, dodajući da je za "Kosovo" bila obaveza da podrži "pravednu oslobodilačku borbu, za slobodu i demokratiju Ukrajine"

Ukrajinski novinari koji žive i rade na "Kosovu" kroz program Rezidencijalni novinari (JiR) uručili su premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju priznanje za "važan doprinos zaštiti ukrajinskih novinara tokom rata, podršku međunarodnom programu JiR na Kosovu i jačanje saradnje između medija u Ukrajini i na Kosovu", saopštio je Kurtijev kabinet.

Kurti je ovo priznanje dobio od predsednika Saveza novinara Ukrajine Sergija Tomilenka. On im je zahvalio na ovom priznanju, dodajući da je za "Kosovo" bila obaveza da podrži "pravednu oslobodilačku borbu, za slobodu i demokratiju Ukrajine".

On je dodao da je na 216. sednici vlade pre dve nedelje, u skladu sa zahtevom Evropskog centra za slobodu medija (ECPMF), odobren zahtev da još tri novinara dođu na Kosovo kroz program JiR i da oni jedva čekaju da stignu.

Kurti je izrazio zahvalnost za njihov kontinuirani trud, rad i doprinos.

Na sastanku je učestvovala i zamenica premijera i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala.