Srbija i Balkan

Dodik: Srpska stabilna uprkos hibridnom ratu koji se vodi protiv nje

Uprkos otežanim okolnostima ništa neće narušiti stabilnost Srpske i redovnost servisiranja obaveza, dodao je predsednik Republike Srpske
Dodik: Srpska stabilna uprkos hibridnom ratu koji se vodi protiv nje© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sednici Izvršnog komiteta i Predsedništva SNSD-a analizirana situacija u Republici Srpskoj i toj partiji.

Dodik je rekao da je Republika Srpska stabilna uprkos pritiscima i sankcijama, te da beleži rast prihoda.

On je naglasio da je na sceni hibridni rat protiv Republike Srpske, ali da neće narušiti njenu stabilnost i redovnost servisiranja obaveza.

Dodik je ocenio da je Vlada Republike Srpske u aktuelnom mandatu uspela da postigne rezultate daleko veće od očekivanih, imajući u vidu otežane okolnosti, istakao da se sve budžetske obaveze isplaćuju redovno i da se nastavlja sa investiranjem u infrastrukturne projekte.

On je naveo da je Vlada Srpske omogućila pozitivne ekonomske efekte, koji se ogledaju i kroz investicije.

"Vlada radi na infrastrukturnim i ostalim projektima jednako predano i pored zastoja i ograničenja kojih smo svedoci, te nalazimo određene alternative i obezbeđujemo da ta sredstva idu dalje", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka Izvršnog komiteta i Predsedništva SNSD.

On je dodao da je Vlada Srpske posredstvom inovacija obezbedila uređenje fiskalnog sistema.

Dodik je podsetio da je u proteklom periodu obezbeđeno povećanje minimalne plate na 900 konvertibilnih maraka što smatra opravdanom akcijom koja je omogućila povećanje doprinosa i stabilizaciju fondova.

"Vlada je nastavila da stabilizuje ekonomsko-socijalni sektor. Vlada bitno utiče i na situaciju stabilnih političkih odnosa. Upućena je na borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Dodik, prenela je Srna.

Zaključio je da je zahvaljujući vladi danas Republika Srpska jedna od najbezbednijih destinacija, a Banjaluka, kao njen glavni grad, lišen je organizovanih kriminalnih grupa, što je obeležje skoro svakog glavnog grada.

image