Srbija i Balkan

EU ćuti o dešavanjima u Pragu: Zašto je Vjosa odbila sastanak sa Lajčakom?

Kako su preneli prištinski mediji, Lajčak je na marginama Globseka zatražio sastanak sa Osmani, međutim, ona je, navodno, odbila da se sastane sa izaslanikom EU
EU ćuti o dešavanjima u Pragu: Zašto je Vjosa odbila sastanak sa Lajčakom?© Tanjug/Jacob King/Pool Photo via AP

Zašto se predsednica "Kosova" Vjosa Osmani u Pragu, gde je učestvovala na Bezbednosnom forumu Globsek, nije sastala sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, pitanje je za njihovo predsedništvo, saopštili su danas iz EU u pisanom odgovoru za prištinsku "Gazetu ekspres".

"Smatramo da ova pitanja treba da budu upućena kabinetu predsednice Osmani", naveli su kratko iz EU.

Kako su preneli prištinski mediji, Lajčak je na marginama Globseka zatražio sastanak sa Osmani, međutim, ona je odbila da se sastane sa izaslanikom EU.

"Zbog zauzetosti predsednice tokom jednodnevne posete Pragu, ovaj put je bilo nemoguće održati sastanak", izjavio je njen savetnik za medije Bekim Kupina.

Lajčak se tokom boravka u Pragu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i istakao da je to bio jedan od važnijih razgovora o nastavku dijaloga, i najavio da će uskoro posetiti Prištinu kako bi pripremio sledeći sastanak glavnih pregovarača u Briselu.

image