Bora Đorđević će biti sahranjen u rodnom Čačku 7. septembra, jedna od ulica nosiće njegovo ime

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je napomenuo da će Bora ostati besmrtan za njegove Čačane i Čačak, i da će ostati jedna od najvećih legendi koje je taj grad iznedrio

Gradonačelik Čačka Milun Todorović izjavio je da će slavni srpski roker, pesnik, tekstopisac i frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, biti sahranjen u Čačku.

"U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija", rekao je Todorović, citira čačanski portal "Ozonpres".

Todorović je napomenuo da će muzičar ostati besmrtan za njegove Čačane i Čačak, i da se uvrstio u red najvećih legendi koje je taj grad iznedrio.

"Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti, u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen", rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka je istakao da će u rodnom gradu Bore Đorđevića jedna ulica uskoro po njemu dobiti ime, "ulica kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz njihovih sećanja".

"Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u rodnom gradu će biti ispunjena i kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku", kazao je Todorović.

Bora Đorđević će biti sahranjen u subotu 7. septembra u svom rodnom Čačku, po njegovoj želji, prenela je Rina.

Sahrana će se obaviti na Gradskom groblju, a u petak 6. septembra će biti održana komemoracija u Domu kulture.

Takođe povodom njegove smrti, petak će u gradu Čačku biti proglašen za Dan žalosti.