Sedmi dan blokade na severu KiM: Čelnici srpskih institucija pozvani na saslušanje

U Kosovskoj Mitrovici policija je juče nastavila akciju blokade srpskih institucija započetu prošle nedelje

Na severu Kosova i Metohije u toku je sedmi dan blokade zgrada srpskih institucija iz kojih je tzv. kosovska policija počela da iznosi dokumentaciju. Petorica zvaničnika srpskih rukovodilaca ustanova koje su funkcionisale u sistemu Republike Srbije, a koje je policija blokirala u prošli petak, danas su pozvani na saslušanje.

U Kosovskoj Mitrovici policija je juče nastavila akciju započetu prošle nedelje prilikom zauzimanja i stavljanja pod blokadu više objekata institucija Vlade Srbije na severu KiM.

Tabla sa zastavom žuto-plave boje zamenila je opštinski grb, a policija se ustremila na iznošenje dokumentacije iz zgrade Privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici.

Pokušano je privođenje petorice čelnika institucija čije su zgrade blokirane, među njima i funkcionera Srpske liste i bivšeg predsednika opštine Severna Mitrovica Milana Radojevića.

Zamenik direktora policije za region sever Veton Eljšani juče je izjavio  da policija zaplenjuje dokazni materijal iz zgrade Privremenog organa i nije hteo da iznosi detalje jer je istraga u toku.

Više stotina zaposlenih prethodnih dana bezuspešno je pokušalo da uđe u svoje kancelarije institucija Vlade Srbije, u kojima su radili sve do prošle nedelje.