Vučić: Odluka o vraćanju vojnog roka u narednih 20 dana

Kad prođe rebalans budžeta 1, 5. ili 10. oktobra, sve će biti poznato, rekao je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas biti održani završni razgovori oko mogućeg vojnog roka i da se odluka očekuje u narednih 20 dana.

"Danas imamo završne razgovore oko mogućeg vojnog roka. Očekujte našu odluku u narednih 20 dana, što će se videti već u raspravi o budžetu. Kad prođe rebalans 1, 5. ili 10. oktobra, sve će biti poznato", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na putu Šabac-Loznica.

Govoreći o jedinici Vojske Srbije koja se nalazi u Loznici i vojnoj vežbi koja će biti održana danas, Vučić je rekao da je napravljeno tek pola jedinice specijalne pešadije, ali da će tu biti i oklopni vod i neke druge jedinice.

"Oni koji uvek mogu interventno da deluju i prime prvi udarac nalaze se blizu potencijalnih pravaca agresorskog napada. Videćemo kako će vežba da izgleda u Gučevu. U blizini gde se održava vežba sahranjeno je 4.000 austrijskih i srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata", naveo je Vučić.

On je rekao da će danas razgovarati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o, kako je rekao, temama o kojima su pričali i prošlog puta, kao i o regionalnim temama.

"To je veoma važan razgovor za nas. Ja sam zadovoljan što mogu da razgovaram o tome i imaću izdvojeno vreme za taj razgovor, a onda žurim u Gučevo", rekao je Vučić.