Uhapšenom srpskom policajcu određen pritvor od mesec dana

Za Pantića tužilac traži pritvor od 30 dana, što je, kako kaže njegov advokat, protivzakonito

Uhapšenom bivšem policajcu Dejanu Pantiću iz Severne Mitrovice Specijalno tužilaštvo Osnovnog suda u Prištini odredilo je meru pritvora od 30 dana, u periodu od 10. decembra do 9. januara 2023. godine. 

"Pre pet minuta sam dobio rešenje ali to i nije rešenje nego dispozitiv u kome se kaže da će detaljno obrazloženje biti naknadno dostavljeno", rekao je za "Kosovo onlajn" njegov advokat Srđan Mitrović.

Mitrović je danas tužiočev zahtev za jednomesečnim pritvorom ocenio kao protivzakonit, jer nije bilo nikakvih obrazloženja.

"Izneo sam tvrdnju da se radi o veoma poštenom čoveku, da je on u vreme za koje se sumnjiči da je počinio krivično delo kupovao hleb i predložili smo da kao dokaz uzmu video snimke sa nadzornih kamera od ulice Knjaza Miloša, preko Bošnjačke do njegove zgrade, kao i snimak sa zgrade Direkcije za stambeno koja se nalazi odmah do zgrade Pantića", rekao je Mitrović, koji je predložio da Pantić bude pušten na slobodu ili da mu bude određen kućni pritvor.

Mitrović je ranije danas rekao da je ročište održano putem video linka i da nije video Pantića uživo. Istakao je pritom da je Pantić u Jarinju, izgledao umorno i da se požalio da je spavao na stolici i da nije dobio terapiju, iako je srčani bolesnik.

Dejan Pantić je uhapšen u petak na prelazu Jarinje kada se sa porodicom vraćao iz Raške. Tereti se za krivično delo "Izvršenje terorističkog akta".