Potpredsednik Srpske liste: Pantić otet od strane "Kosovske policije", ne zna se gde je

Igor Simić kaže da je određivanje pritvora Dejanu Pantiću dokaz institucionalnog nasilja čiji je cilj neskriveni progon srpskog naroda sa KiM

"Hapšenje Srba na osnovu nekakvih tajnih spiskova Prištine sramota je na obrazu međunarodne zajednice koja nijednim gestom ni izjavom nije osudila ovakav pritisak na Srbe", izjavio je u Kosovskoj Mitrovici potpredsednik Srpske liste Igor Simić reagujući na današnju odluku suda u Prištini da odredi jednomesečni pritvor  bivšem policajcu KPS Dejanu Pantiću koji je uhapšen.

Dodao je da je Dejan Pantić je nevin, kao i Miljan Adžić i svi ostali koje je Priština stavila na spisak za hapšenje i naglasio da predstavnici srpskog naroda zahtevaju da se obustavi progon koji destabilizuje situaciju na KiM.

Simić kaže da je u postupku u kome "tužilaštvo nije predočilo nijedan dokaz protiv Dejana Pantića, koga očigledno kosovska policija drži na nepoznatoj lokacija poput otmičara", sud odredio Pantiću pritvor po principu kadija te tuži, kadija ti sudi.

"Deluje nerealno u 21. veku na tlu Evrope, ali je na ovim prostorima to svakodnevica, gospodin Pantić, od trenutka kada je otet od strane `Kosovske policije`, nije imao kontakt sa porodicom i advokatom, niti mu je omogućeno da ih obavesti gde se nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju, imajući u vidu da je težak srčani bolesnik", naglasio je Simić.

U takvim okolnosti, kako kaže, više je nego očigledno da ovo nije pravni proces već klasično institucionalno nasilje sa ciljem neskrivenog progona srpskog naroda na ovim prostorima.

"Porodice Adžić i Pantić danima prolaze agoniju jer su njihovi članovi krivi jer su Srbi, i zato jer gospoda međunarodni predstavnici ne haju za patnje našeg naroda", reči su Simića.