Dake: Kina je zainteresovana za dalja ulaganja u Republiku Srpsku i BiH

Istakavši dobre odnose Kine i Republike Srpske i prijateljstvo dva naroda, otpravnik poslova te zemlje u Sarajevu Miao Dake je rekao da će raditi na daljem jačanju veza i kulturnoj razmeni

Narodna Republika Kina je zainteresovana za dalja ulaganja u Republiku Srpsku i BiH, izjavio je vršilac dužnosti ambasadora te zemlje u Sarajevu Miao Dake.

Dake je u izjavi za RTRS rekao da je saradnja zdravstvenih sektora Republike Srpske i Kine na najvišem nivou, o čemu svedoči i novi objekat Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju koji je realizovala kineska kompanija Sinofarm.

Dake je naglasio da je ponosan što je kineska kompanija realizovala visokokvalitetan projekat gradnje dobojske Bolnice u okviru inicijative "Pojas i put".

"Grad Doboj je konačno dobio najmoderniju bolnicu, značajnu ne samo za grad, već i za regiju i čitavu Republiku Srpsku", naveo je kineski diplomata.

Istakavši dobre odnose Kine i Republike Srpske i prijateljstvo dva naroda, Dake je rekao da će raditi na daljem jačanju veza i kulturnoj razmeni.

Naglasio je da je Kina jaka zemlja, o čemu svedoče i brojni infrastrukturni projekti.

"Kineske kompanije su spremne da ulažu i sarađuju sa partnerima u BiH. Kina je na raspolaganju za sve projekte", poručio je Dake.